VIITORUL E NEGRU!

Sunt student, fac parte din SOCIETATEA CIVILĂ, iar pentru unii sunt reprezentantul lor. Sunt tânăr și am dreptul la o opinie, astfel afirm, o dată cu protestele din toate orașele mari ale țării s-au schimbat multe, multe lucruri, dar toate sunt de suprafață, căci cei din umbră sunt aceeași, cei ce stau în frunte sunt aceeași. Nu am văzutvreau_o_tara_ca_afara_vunk niciun tânăr promovat după toate aceste proteste, nicio decizie radicală luată.

Prin schimbarea unui om s-a reușit reducerea la tăcere a protestatarilor! S-a pus în frunte un ,,tehnocrat” care nu va avea puterea necesară, din punctul meu de vedere, să conducă cum trebuie. Nimeni nu s-a gândit oare, să propună în stradă ca secretarii de stat sau componența cabinetului unui minister să fie compus din oameni compentenți, nu din neamuri, amante și membri incapabili pentru a face ”ȚARA LUCRULUI BINE FĂCUT”.

Tinerii strigă jos hoția, jos comunismul, dar când tinerii sunt puși să organizeze Balul Bobocilor, o Festivitate de Absolvire, în momentul în care stau la negocieri cu organizatorii, acceptă oferta celor care le oferă o sumă mai mare, nu oferta cea mai convenabilă. Acest episod mi-a fost dat să trăiesc aceste zile.

Să vină firma ,,X” să ți se propună suma de 500 RON (fictivă) per participant, dar cu comlpetarea că tu ca membru al grupului ce se ocupă cu organizarea banchetului vei primi suma ,,A”, doar ca firma aceea să obțină OK pentru organizarea Banchetului, și tu ca student să nu accepți alte oferte mai avantajoase pentru ceilalți studenți.

noi-vrem-respectExemplu matematic:

Firma X (oferă sume pentru grupul de studenți care se ocupă de organizare)

500 RON/student x 300 (studenți) = 150.000 RON (calitate și ofertă inferioară)

Firma Y (care nu oferă bani grupului)

400 RON/student x 300 (studenti) = 120.000 RON (ofertă bogată, avantajoasă)

Iar în momentul când le expui aceste adevăruri, arătându-le că ofertele conțin aceleași lucruri, majoritatea să aibă o atitudine nepăsătoare și să îți spună: ,,ce îmi păsa dacă dau 100 RON în plus sau în minus”.

Dacă acești oameni, studenți, sunt cei care reprezintă, așa cum spun bătrânii acestei țări ,,tinerii sunt viitorul țării”, dacă e așa înseamnă că VIITORUL E NEGRU.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s