Cu gândul la un Cluj civilizat!

Frenezia alegerilor locale din 2016 se apropie cu pași rapizi. Acest lucru începe să se simtă și să se vadă din plin în Municipiul Clju-Napoca. Orașul a fost transformat într-un șantier permanent, fără termen de finalizare. Cel din ,,fruncea” Clujului încearcă prin lucrări făcute fugitiv și negândite să fure ochiul alegătorului și a cetățeanului de rând, crezând astfel că poate la alegerile viitoare va reuși să prostească din nou locuitorii ,,celui mai important oraș din Transilvania”.

De ce spun că lucrările de asfaltare au fost făcute doar de ochii lumii, pentru că s-a asfaltat pe timp de ploaie, acest caz nu e unic în ,,Românica” nostră. Mai jos postez un filmuleț primit de la un cetățean nemulțumit că în zona podului nou construit, strada Oașului, lângă Banca Transilvania se efectuau lucrări de asfaltare.

În filmare se vede clar cum apa băltește în anumite zone, muncitorii poartă pelerine pentru a se proteja de vremea neprielnică pentru astfel de lucrări de reabilitare. Asfaltarea a fost realizată în luna IULIE pe timp de ploaie. Clujeni, banii voștri se duc pe apa Someșului!

Einstein-Quotes-3
Lucrările care au loc sunt făcute doar de dragul alegerilor viitoare. Stimabile domn primar, timp de 3 ani nu ați avut timp să faceți lucrările de reabilitare a drumurilor? V-ați găsit de lucru acum când orașul e plin de studenți, aglomerație maximă, doar să încercați să poleiți rahatul și greșelile pe care le-ați făcut de-a lungul anilor cu aur! Să vă fie rușine! Cuvinte de duh pentru dumneavoastră de la un DOMN adevărat, Albert Einstein!

Recent am făcut un experiment, într-o dimineață m-am pornit pe jos din stația Calea Florești (cea de la Pod înainte de Polus Center) direcția Agronomia, concomitent cu Linia 9. Am ajuns mai repede decât mijlocul de transport în comun cu vreo 300 de metrii.

Astfel, m-am hotărât să stau de vorbă cu studenții Clujeni și să vă redau gândurile acestora, căci nimeni nu le ascultă nemulțumirile, pentru un Cluj ce trebuie să intre pe drumul cel drept al civilizației.

  1. După cum știm municipiul Cluj-Napoca este un oraș UNIVERSITAR, cu o viață de noapte activă. Acest lucru aduce bani și în bugetul local. Studenții Clujeni sunt nemulțumiți deoarece, deși investesc bani în oraș, municipalitatea nu le pune la dispoziție un mijloc de transport nocturn la interval de 30 de minute sau din oră în oră. Acest subiect a mai fost discutat, răspunsul fiind unul de răsul lumii: ,,omorâm taximetriștii”
  2. Cel ce stă pe JILȚUL Primăriei se mândrește că a investit și a schimbat mare parte din autovehiculele Companiei de Transport Public (CTP), dar nu s-a gândit să implementeze un program informațional, pentru liniile de transport care se pot lua din următoarea stație, care să ruleze pe monitoarele acestora.
  3. Recent s-a observat că în momentul în care urcă controlorul în mijlocul de transport, șoferul poate opri aparatele de vidimare a biletelor, dar nimeni nu s-a obosit să informeze publicul. Acest lucru arată lipsa de respect pentru pasagerii CTP.
  4. Lipsa unui personal calificat în cadrul CTP (mă refer la controlori și doamnele de la gheretele de bilete). Fac această afirmație pentru că suntem un oraș multicultural, un oraș universitar, în care avem studenți veniți să studieze prin programul ERASMUS, care probabil nu cunosc limba română, astfel cer ca angajații acestei companii să fie cunoscători ai limbii engleze (limbă de circulație mondială), la nivel conversațional.
  5. Mulți studenți cer igienizarea, renovarea și montarea unor sisteme de supraveghere în pasajele subterane, cum ar fi cele din Mănăștur și Piața Gării.
  6. Pubele-subterane-pe-platforma-hidraulica-in-Bucuresti-Targu-MuresGăsirea unor soluții la montarea unor coșuri de gunoi care nu pot fi stricate sau prin care cerșetorii și oamenii străzilor să nu poată cauta, ne-am săturat de plasticuri și stricăciuni, vrem lucruri de calitate. Soluții sunt, mai jos voi afișa câteva poze cu astfel de coșuri de gunoi, acestea pot fi și selective. Una dintre soluții ar putea fi pubele subterane pe platforma hidraulică.   http://www.bizbrasov.ro/2014/04/03/primele-pubele-anti-boschetari-din-brasov/
  7. Problema locurilor de parcare persistă, dar și în rândul studenților. O soluție optimă și ieftină poate fi aceasta.                                                            

Pe scurt, dragi prieteni după cum bine știți în 2016 vor avea loc ALEGERILE om-cu-fata-de-semnul-intrebarii1-643x600LOCALE, NU puteți VOTA un personaj care face lucruri de mântuială, care a avut timp 3 ani să facă aceste lucrări, a avut timp cu nemiluita pentru a dezvolta acest oraș și de a-l ridica cu adevărat la rang de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. Aveți răbdare, informați-vă pentru că un electorat informat și cunoscător e mai greu de manipulat!

Și nu uitați: Clujul, dragi prieteni, e inima Transilvaniei. Noi suntem inima Clujului

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s