#WelcomeRefugees #inClujNapoca #inTârguMureș #inRomania

În data de 12.09.2015, am participat la un meeting pentru susținerea refugiaților din Orientul Mijlociu, cu predominanță din Statul Islamic Irak și Siria (ISIS). O problemă care este repetată la nesfârșit pe posturile de televiziune dar și pe diverse rețele de socializare.

Meetingul a avut loc în Piața Unirii unde ne-am adunat tineri interesați de acest subiect și dornici de a ajuta refugiații prin toate mijloacele posibile și de a susține acest demers în continuare.        Cea mai mare dezamăgire a mea a fost prin simplu fapt, că oamenii, Românii în special, sunt atât de miserupiști când vine vorba de o acțiune socială, de susținere a unor oameni afectați de dorința altora de a conduce, de a dicta, dar sunt în stare să facă un meeting de protest până și de la un muc de țigară aruncat pe jos.

Aș vrea ca ROMÂNII să înceteze să mai share-uiască videouri, mesaje xenofobe, care duc la defăimarea acestor oameni loviți de soartă, ar trebui să se unească sub o singură voce și să sară în ajutorul acestor oameni. Cred că printr-o campanie mai amplă a unor mesaje de tip #WelcomeRefugees pe rețelele de socializare ar putea prinde contur, pentru că doar suntem țara care a pus un Președinte prin intermediul acestor rețele. Astfel, aș sugera lansarea virulentă a unor mesaje de susținere a refugiaților și de a încurajare a persoanelor de pretutindeni să sară în ajutor acestor oameni. Împreună putem face punte peste Dunăre!

Guvernul României ar trebui să conștientizeze faptul că acești refugiați ar putea reprezenta pentru statul Român o gură de aer, o mină de aur, ar putea ajuta economia țării. România trece printr-o perioadă de îmbătrânire demografică. Alt motiv pentru care ar fi bine să acceptăm refugiați cât mai mulți, ar fi că România primește 6.000 de euro de la Uniunea Europeană pentru fiecare refugiat. România are capacitea să primească 1.800 de refugiați în centrele sale în localitățile București, Giurgiu, Galați, Șomcuta Mare, Rădăuți și Timișoara. După un banal calcul de clasa a 2 putem observa și avantajul economic, 6.000 X 1.800 = 10.800.000, faptul că România ar putea încasa 10.800.000 de euro de la Uniunea Europeană.

Pe viitor aș vrea să văd o Românie solidară cu nevoile celorlalți și problemele acestora, pentru că asta înseamnă globalizare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s