Campus Observator – Căminul 2 – Ai probleme cu netu?

De câte ori nu ai văzut mesajul ,,This webpage is not available!”, care indică faptul că ai o conexiune proastă de internet, sau chiar nu ești conectat! Eiiii…..dacă ești student și stai în CĂMINUL 2 din cadrul Campusului  OBSERVATOR Cluj-Napoca, acest mesaj te va însoți pe toată perioada studenției!

Google

G-mailVreau să încep prin publicarea unei statistici: http://www.ziare.com/articole/top+tari+viteza+internet

Iată topul țărilor după viteza de Internet:

1. Singapore 104,69 Mbps 2. Hong Kong 96,71 Mbps 3. Japonia 67,06 Mbps 4. România 60,2 Mbps 5. Suedia 53,96 Mbps 6. Elveția 45,35 Mbps               7. Lituania 45,15 Mbps 8. Macau 45,09 Mbps             9. Olanda 44,89 Mbps 10. Islanda 43,69 Mbps.
Țările vecine României stau mai slab la acest capitol, având în vedere că Bulgaria se află pe locul 23 cu 32,11 Mbps, Ungaria pe 25 cu 32,08 Mbps, Serbia pe 84 cu 11,81 Mbps, iar Ucraina pe 47 cu 23,81 Mbps. Pentru R.Moldova nu există date disponibile.

Am doar câteva lucruri de adăugat….

Ținând cont că România se află pe un loc fruntaș al vitezei de internet în lume, te-ai gândi că și studenții din căminele aflate în administrarea Universităților au parte de aceleași standarde ridicate! Ba dimpotrivă, viteza internetului lasă de dorit, atunci când ai mai mare nevoie de accesibilitate, te lasă baltă!

Pot spune că în căminul 2 din cadrul Campusului Observator, internetul e al dracului de lent! Indiferent că vrei să accesezi contul de mail, de facebook, să lucrezi la teme, să lucrezi la licență, să încerci să vizionezi un film te lovești de anunțul ,,This webpage is not available!”. Cel mai rau e pentru studenții ERASMUS, aceștia de multe ori sunt împiedicați să vorbească cu familiile lor din cauza conexiunii de proastă calitate!

Sunt multe probleme de rezolvat în cadrul căminelor, dar totul este lăsat la voia întâmplării! Rușine celor care se ocupă cu administrarea rețelei de internet! Dacă nu aveți timp, sau nu sunteți capabili, lăsați acestă sarcină oamenilor dispuși să facă lucrurile bine! Nu să vă numiți în funcții doar să primiți locuri gratis în cămine și să nu plătiți lunar suma de 155 RON doar să aveți privilegii!

Concluzii: 1. Ai probleme cu netul? – Du-te la o bere, până se-ncarcă!                                                  2. Domnule BOC, vrem și noi internet de mare viteză și de calitate, studenții, nu doar cei din centrul orașului de pe Bulevardul Eroilor! Prin aportul  financiar al studenților la Bugetul Local al Municipiului Cluj-Napoca cred că ne  îndreptățește să avem dorințe de bun simț!

Contactați-mă pe pagina mea de facebook <Raul Ilieș> sau pe adresa de mail <iliesraul@gmail.com> și împreună vom găsi soluții pentru orice problemă!

IMG_20150325_193153

Advertisements

2 thoughts on “Campus Observator – Căminul 2 – Ai probleme cu netu?

  1. Nu știu de ce transformi și această problemă în una politică. Te-ai gândit vreodată că poate nu Boc e de vină pentru orice? Există cămine în care netul merge mult mai prost, aproape deloc, în orașe în care nu Boc e primar! Dacă vrei o soluție, schimbați administratorul de rețea. Și eu am stat în 2 și singura problemă era adminul, pentru că habar nu avea ce face. Când apărea o problemă trebuia să sune un prieten că el nu știa ce e de făcut. Puneți acolo un student capabil care cunoaște cât de cât treaba…

    Like

  2. la o viteza de 65 Mbps /calculator eu zic ca ii chiar ok:)), vine undeva la 8.12 mb/s, deci pare o viteza rezonabila de youtube, facebook, mail, anotherSites…daca cand viteza de mai sus este impartita la 600 de studenti cat stau intr-un camin, eu zic sa te mai gandesti putin in legatura cu administratorul de retea pt ca nu vad de unde sa aduca el o performanta mai buna daca acesta este limitata…te rog sa ma uimesti.

    PS: nu sunt admin de retea, am facut asa niste calcule pentru cei ce nu se pricep in acest domeniu.

    TY

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s