No smoking allowed!

STop fumatului

Săptămânile trecute s-a născut o nouă polemică bazată pe modificarea și completarea legii 349/2002.

Deputatul Aurelia Cristea a luat cuvântul în plenul parlamentului moment în care și-a prezentat noua înițiativă legislativă care prevede ,,Interzicerea fumatului în spațiile publice închise”.

Astfel, tinerii social democrați din Cluj-Napoca, dornici să asculte opinia publică, așa cum au facut-o și în cazul RMGC (Roșia Montană – Gold Corporation), au luat atitudine și au ieșit în stradă, realizând o consultare publică.

Consultare publică care consta în abordarea persoanelor interesate și de a afla de care parte a baricadei se află. Cea PRO, cei de acord cu inițiativa legislativă, și, CONTRA, cei care se poziționează împotriva implementării acesteia.

Cetățenii clujeni au privit cu interes maxim acest subiect, fapt care s-a observat în fiecare zi la spațiul special amenajat, pe bulevardul Eroilor nr 2, unde sute de persoane și-au exprimat votul cu referire la inițiativa legislativă a doamnei deputat Aurelia Cristea.

Opiniile celor interesați au fost diferite, fapt ce ne-a bucurat. Am întâlnit fumători care și-au exprimat acordul cu interzicerea fumatului în spații publice închise, dar și persoane care erau total împotriva acestei reglementări.

Pentru credibilizarea acestei consultări publice, organizatorii: Robert CSETE, Francesca FERENCZI, Raul ILIEȘ, Cătălin CROITORU și Horia NASRA, au realizat și interviuri filmate celor care și-au exprimat opiniile prin vot.

Persoane precum promovatori ai Capitalei Europene a Tineretului 2015, cetățeni, dar și Președintele   PSD-Cluj, Remus LĂPUȘAN, și-au exprimat votul și punctul de vedere, așa cum se observă în cadrul interviului.

Consulatarea publică va culmina cu organizarea unei DEZBATERI PUBLICE, care va avea loc JOI, 12 martie 2015, ora 16.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, Sala ,,Europa”. Participarea va fi liberă iar concluziile vor fi integrate în proiectul de lege al doamnei deputat AURELIA CRISTEA.

Mai multe informații legate de inițiativă legislativă puteți găsi accesând link-ul:  http://www.aureliacristea.ro/consultare-publica-initiativa-legislativa-de-interzi-art-724/ 

Vă puteţi exprima votul în spațiul online accesând următorul link:  http://www.petitieonline.net/petitie/interzicerea_fumatului_in_spatiile_publice_inchise-p32533145.html

Pentru a-mi întări poziția față de acest subiect aduc ca argumente PRO, astfel situându-ma definitiv și irevocabil în tabăra persoanelor care sunt SUSȚIN – ,,Interzicerea fumatului în spațiile publice închise”, următoarele promulgări de statele UE civilizate, ale căror model încercăm să îl adoptăm. Enumăr astfel:

  • Spania -> O noua lege anti-fumat a fost adoptată duminică în Spania, fiind una dintre cele mai     stricte legi aplicate în Europa în acest sens, relateaza Novinite.
    Noua lege interzice fumatul în toate barurile și restaurantele, în curțile spitalelor și ale         școlilor.
    Această lege este o continuare a restricțiilor introduse în Spania în anul 2006. La acel moment fumatul era interzis doar în spațiile de lucru.
    Proprietarii barurilor și cafenelelor s-au plâns de faptul că aceasta legea le-ar strica afacerile. 160 de spanioli mor zilnic din cauza bolilor provocate de fumat, iar patru dintre aceștia mor din cauza fumatului pasiv. (conform http://www.hotnews.ro/stiri-revista_presei_international-8175262-spania-adoptat-una-dintre-cele-mai-dure-legi-antifumat.htm)

Advertisements

One thought on “No smoking allowed!

  1. Da este un articol constructiv din punct de vederea al santati populatiei,pentru ca aici ma refer la fumatori pasivi,care sunt vizati direct in acest videoclip si care sunt obligati sa inhaleze “viciul” celor care fumeaza. Un pic de lucrat la tehnica si cei care se isi exprima parerea in videoclip.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s